Skianlegg

Tryvann Vinterpark


På Holmenkollen finner du Tryvann Vinterpark, som omfatter Tryvann, Hyttli, Wyller og Tommkleiva.

Tryvann er veldig slak, med et litt bratt heng på slutten. Du har også den lille slalombakken i midten som er litt brattere, og ganske morsom de 4-5 første gangene. Det er også ofte en snowboarpark/bigjumps/boardercross-aktig sak i Tryvann.

Wyller hører også til Tryvann Wyller. Du kommer dit ved å ta den nye bakken til høyre oppe ved Tårnheisen, eller ved å kjøre bil et godt stykke inn i Sørkedalen (godt tips på dager med mye folk, mindre kø i billettluka på den siden).

Hemsedal Skisenter


Hemsedal er et av Norges største og beste skianlegg. Det er vel noe de fleste er enige om. Du finner løyper av alle slag, for alle slag. Ved siden av Tryvann Vinterpark, er nok Hemsedal Skisenter stedet du oftest finner medlemmer av TopDogs Alpinforening :-)

Her er bakkene bra, Afterski'en legendarisk og et MUST! Hemsedal Cafe er populært for de mellom 20 og 30, og vil du ha skikkelig party, er dette også et av de mest harry og kuleste overnattingsstedene i Hemsedal! Ellers har Hemsen i bunn av skianlegget våknet godt til live og kan tilby afterski for alle aldre med langbord og hæla i taket, hovedsakelig på lørdager på grunn av størrelsen.

Hafjell Alpinsenter


Hafjell er det vintersportssted flest kjenner til og husker først. Det er også det vintersportssted flest Østlendinger har besøkt. Hafjell skårer jevnt høyt på folks oppfatning av god variasjon i løypene, god service/gjestfrihet, fint vinterlandskap, godt tilrettelagt for barn, utfordring i løypene osv. Dette gjør Hafjell Alpinsenter til et av de anlegg som har best image blant vintersportsturister.

Variasjonen av slake og bratte løyper, masser av preppa skogsløyper, hopp og Big Jumps gjør Hafjell til et av våre absolutte favorittsteder.

En annen fordel med Hafjell er at du kan hoppe i bilen, kjøre en halvtime lenger nord og komme til Norges bratteste og råeste fall i Kvitfjell. Heiskortet kan du bruke både i Hafjell og Kvitfjell.

Galdhøpiggen Sommerski


Galdhøpiggen Sommerskisenter ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjell. Senteret tilbyr et topp moderne skianlegg med alle fasiliteter, romslig kafeteria med 210 sitteplasser, og utleie av moderne skiutstyr. Sesongen varer fra juni - medio november, og skisenteret garanterer snøkvalitet blant verdens beste. Den 1500 meter lange bakken egner seg like godt til Sled Dogs, alpint, telemark og snowboard. Løypene ligger på en bre, Juvbreen og trekket starter på 1850 moh. og ender på 2150 meter.

Ønsker du fest og morro, kan vi anbefale å sjekke når Norges MarkedsHøgskole har sin årlige tur, og legge seg inn på Lom Camping samme helg...

Strynefjell Sommerski


Stryn ligger en god 6 timers kjøretur fra Oslogryta. Du kjører til Otta, svinger av mot Lom og fra Lom mot Stryn. Stryn er et sommerskisenter som er oppe fra begynnelsen av mai til slutten av juli, avhengig av hvor mye snø de har å gå på.

Det blir fort varmt på Strynefjellet, vi var der i begynnelsen av juni 2002 og da var det 25 varmegrader på skisenteret. Da sier det seg selv at forholdene blir temmelig bløte, så skal du stå Sled Dogs anbefaler vi å ta med K9.

Vi kan anbefale Folven Camping. Her er det billig, og en laidback behagelig partystemning hele sommeren.

Xscape (Snozone)


Anlegget ligger ca. 40 minutter utenfor London (ja, i England) og er et innendørs anlegg. Dette betyr at anlegget kun er bygget opp på kunstsnø, og at temperaturen i denne kjempestore "fryseboksen" ligger på konstant -2 grader. Hele bygningen het Xscape mens Innendørsbakken het Snozone.

Anlegget har lagt vekt på å samle flere attraksjoner under et tak. Klatring, sportsforretniger, bilutleie, reisebyråer, restauranter, badepark, shopping (for hele familien), sporty-butikker, fritid, osv osv....

På vei inn blir man møtt med skilt som "Snow Check in, sno slope, sno this way, ingen tvil hvor man skal. Pris i Snozone er 20 pund i timen. 50 pund for dagskort og man måtte bestille time. Du kan også lese mer på sidene deres.